DANIEL DONNERS 

- specialist in het verhelpen van langdurige en onopgeloste (pijn)klachten -

Visie

Sinds 15 jaar ben ik werkzaam als fysio- manueeltherapeut. In deze periode heb ik veel ervaring mogen opdoen in het behandelen en begeleiden van cliënten met een breed scala aan aandoeningen. De opleidingen en werkervaring hebben mij enorm veel kennis en kunde opgeleverd, echter was ik niet altijd content met de behaalde resultaten. Vaak had ik het gevoel dat ik zaken miste, regelmatig kon ik niet verklaren waarom cliënten niet volledig herstelden of dat bepaalde klachten na een tijdje weer terugkeerden. De zoektocht naar deze antwoorden motiveerde mij enorm (en motiveert mij nog steeds) mezelf verder te ontwikkelen.


Dit leidde mij inmiddels langs verschillende opleidingen (in het bijzonder Neurokinetic Therapy) die mijn visie als therapeut de afgelopen jaren sterk hebben veranderd. Een visie die breder is, meer holistisch is waarbij het lichaam wordt gezien als een functionerend geheel waarin alle structuren invloed op elkaar hebben. Een visie waarin de meer wetenschappelijke benadering vanuit de basis opleidingen en de 'out of the box' benadering vanuit mijn vervolgopleidingen elkaar niet uitsluiten maar juist aanvullen en versterken.


Doordat ik in mijn carrière een breed spectrum aan benaderingen heb verkend geloof ik niet in het toepassen van één specifieke behandelmethode. Daarbij komt dat elke persoon uniek is met zijn bijbehorende klacht(en) wat ten alle tijden maatwerk vereist. In mijn werk combineer ik dan ook graag verschillende invloeden in een synergistische aanpak, geen ‘one size fits all’ concept.


Een ander belangrijk onderdeel vind ik het stukje persoonlijke aandacht. Niet alleen tijdens de behandeling maar zeker ook buiten de sessies om. Deze constante ondersteuning in combinatie met het aanreiken van de juiste kennis en tools zorgt ervoor dat u weer de regie krijgt over uw herstelproces.


Voor wat betreft de toekomst ben ik nooit uitgeleerd. Het lichaam blijft een fantastisch interessant systeem waar we nog steeds maar weinig vanaf weten. Ik zie het dan ook als mijn missie dit steeds beter te leren begrijpen en deze kennis te gebruiken in mijn therapie om u als cliënt verder te helpen.