DANIEL DONNERS 

- specialist in het verhelpen van langdurige en onopgeloste (pijn)klachten -

Behandelmethode

In mijn praktijk gebruik ik een combinatie van verschillende behandelmethodes om snel en doeltreffend uw klachten op te lossen. Mijn methode is gebaseerd op kennis uit de anatomie, fysiologie, biomechanica en neurologie waarbij ik gebruik maak van manuele technieken om de balans en functie in uw lichaam weer te herstellen.

Het Onderzoek
We starten ten alle tijden met een anamnese (vraaggesprek) om uw klachten, hulpvraag en andere relevante informatie in kaart te brengen. Vervolgens vindt er een uitgebreid onderzoek plaats wat bestaat uit:
- houding- en bewegingsonderzoek
- palpatie ('voelen') van lichaamsstructuren
- spiertesten

Een belangrijk onderdeel in het onderzoek zijn de spiertesten om te bepalen welke spieren goed functioneren en welke niet. Een niet goed functionerende spier kan bijvoorbeeld een gewricht niet optimaal stabiliseren waardoor uiteindelijk klachten kunnen ontstaan. Als de aansturing van een of meerdere spieren niet goed is zorgt het zenuwstelsel voor een compensatiestrategie. Vaak is een pijnlijke spier of gewricht het eindstation wanneer het lichaam niet meer in staat is te compenseren.
De oorzaak van een spier die niet adequaat kan worden aangestuurd ligt meestal in een verstoorde input vanuit een andere structuur als gevolg van een blessure, ongeval, operatie, litteken, overbelasting, 'foutieve' houding etc. 

Tijdens het onderzoek worden al deze structuren in kaart gebracht die een rol spelen bij uw klachtenbeeld. Als de klachten al langer bestaan kunnen er meerdere gebieden betrokken zijn die behandeld dienen te worden. Doorgaans krijgt u tijdens de eerste sessie al inzicht in de oorzaak van uw klachtenbeeld.


De Behandeling
De behandeling richt zich in eerste instantie op het herstellen van de normale functie van het neuromusculaire systeem. Dit betekent dat de aansturing van alle spieren en gewrichten wordt verbeterd wat direct merkbaar is. Deze correcties worden uitgevoerd via manuele technieken op spieren, pezen, ligamenten en stimulatie van receptoren in het bindweefsel

Het vervolg van de behandeling richt zich op het losmaken van eventueel aanwezige verklevingen of verhardingen in spieren (en fascia) en mobiliseren- manipuleren van gewrichten waardoor de doorbloeding en bewegingsvrijheid van de betrokken weefsels verder verbeterd. 
Wanneer de beweeglijkheid optimaal is, alle spiertesten ‘goed’ zijn en alle lichaamsstructuren ‘normaal’ aanvoelen kan gestart worden met training om het lichaam met zijn hernieuwde balans belastbaarder te maken. Om tenslotte tot een duurzaam resultaat te komen worden gedurende de sessies relevante informatie en tools omtrent beweging, voeding en leefstijl meegegeven.